Kategorier
Stockholm

Paraplyväder

Sköljer bort dammet från diverse prydnadsföremål och dammtorkar hyllor i avvaktan på att jag ska hitta energi till den stora röjningen. Det jobbiga är att den energin behöver tajmas med att grovsoprummet är öppet. Och det är det bara två kvällar i veckan á en timme.

Vi går mot mörkare tider men det känns inte lika deppigt som vanlig efter att jag köpt nya taklampor och nya skärmar till ett par bordslampor.

Stararna börjar samlas i allt större flockar. För någon vecka sen var det familjen som var samlad, i går såg jag en flock på kanske 50 starar lättskrämt svirra från gräsmatta till gräsmatta.

Alla väder är inte paraplyväder. Det här paraplyet låg på Regeringsgatan, eller om det var Norrlandsgatan, tillsammans med ett mindre paraply. Det var en solig dag så de hade ju funkat som parasoll.

På sex år har restiderna med buss i rusningstrafik ökat med åtta procent i Stockholms län, den största ökningen i landet. Det visar en rapport från bussoperatören Nobina, som har analyserat tidtabellsdata mellan åren 2013 och 2019.

DN-läsning på nätet: Kollektivtrafikregionrådet Tomas Eriksson (MP) är långt ifrån nöjd med att tio procent av stombussarnas restid är så kallad kötid då de inte kör fortare än två kilometer i timmen.

– De står i princip still. Men det behöver framför allt gå fortare vid hållplatserna, vi måste släppa in resenärer genom fler dörrar och vi måste våga titta på om vi ska ha så många hållplatser – framför allt när det gäller 4:an, säger Tomas Eriksson.

Tror mera på att släppa in resenärer genom alla dörrarna, än att minska på antalet busshållplatser. Det behöver nog vara bekvämt att ta sig till sin busshållplats och inte behöva gå en kvart för att folk ska välja buss framför bil. Och ett biljettsystem typ Berlin och Prag, där man köper sin biljett innan, stämplar/blippar den på hållplatsen och sen bara kliver på. Eller rent av nolltaxa. Och vem vet vad klimatet så småningom kräver, förbud mot privatägda personbilar med elbilpooler istället?

https://historycultureeducation.tumblr.com/post/186066898786/an-automobile-arriving-from-the-eastern-sector-of
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

3 svar på ”Paraplyväder”

Ja herregud, det verkar kul att blogga, när ska jag komma till skott. Det blir väl att inrätta ett nytt liv, få se om jag klarar det. Tack för att jag får följa aktiviteten. Jag snodde din Kronblom på sofflocket till min FB och jag fick många likes! Vi är inte FB-kompisar va?

Det är kul att blogga. Jag har väldigt få läsare/följare men jag bryr mig inte. Det är som dagboksanteckningar ur ett händelsefattigt liv.

Jo, det vore faktiskt kul att få ner en dagbok. Det har jag varit dålig på!
Låter deppigt med händelsefattigt liv, det har jag inte märkt av.

Stängt för kommentering.