Kategorier
Stockholm

God dag, tristess!

Fredag och semesterdagar bara går och går. Borde kanske planera några bildpass för det kommande läsåret. Å andra sidan har jag ju, ännu inte, fått min legitimation och då får jag ju formellt inte undervisa. Det lär jag nog göra ändå, och dagens samhälle behöver mer och mer av civil olydnad.

Riksdagsledamot attackerad av mås – vid Coop

Biten i handen.

Aftonbladet 12/7 2019.

Nyhetstorka?

Jag tror grannen är i gång med sin köksrenovering. Det borras i alla fall nånstans i huset. Det är bara att höja volymen på musiken. Eller pågår rotfyllning med RUT-avdrag?

Dåligt ljus, glasdörr mellan mig och motivet men jag ville försöka få med den unge mannens spegelbild där till höger. Man måste experimentera.

Var är tredje delen av Poirot? På söndag, kanske?

Det blir en hel del skärmtid nu när man är ledig. Ska kanske ta itu med boken jag köpte härom dagen, ”Ett jävla solsken”. Det är hyfsat soligt ute. Hittar annars det här på fejan:

”The Great Gatsby” till höger har jag läst. Undrar om jag inte har ”Bonjour Tristesse” i klassikerhyllan? Jodå! ”Äcklet” är väl Jean-Paul Sartre, den har jag inte läst.

”Järjen ääni erämaassa”. Ljudet av anledning i vildmarken. Google translate skapar åter poesi!

Inte mycket tristess i Karin Boyes dikt nedan:

Morgon – Karin Boye (1900-1941)

När morgonens sol genom rutan smyger,
glad och försiktig,
lik ett barn, som vill överraska
tidigt, tidigt en festlig dag –
då sträcker jag full av växande jubel
öppna famnen mot stundande dag –
ty dagen är du,
och ljuset ära,
solen är du,
och våren är du,
och hela det vackra, vackra,
väntande livet är du!
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

6 svar på ”God dag, tristess!”

Hur MÅS det? Hiichocs fåglarna kanske är på väg hit. Du kan få låna La Nausée av mig, på franska alltså. Sol och jag går ut.

Tyvärr förstår jag inte franska, och det skyller jag på det undermåliga gymnasium jag gick på. Har annars en bra känsla för språk.

Va kul! Språk älskar jag, min grej, jag är latinare! Det har satt guldkant på mitt inre liv.

En av de dyraste böckerna, inköpt på antikvariat, är Svensk etymologisk ordbok i två band.Bara för att veta varifrån våra svenska ord kommer.

Stängt för kommentering.