Kategorier
Stockholm

Surt, sa räven

Kollar passet för säkerhets skull och ser att det går ut i oktober nästa år. Då är det nog idé att förnya det under våren. Ska kolla mitt ESTA, förmodligen behöver jag förnya det också. OM nu resan till New York blir av. För min del kvittar det, jag är egentligen klar med den stan, och det finns annat att lägga drygt 26 000:- på.

Kollade efter fotopapper på nätet, och då de fotoaffärer som finns i Stockholm. Det ser mörkt ut, A2-papper är inte vanligt på hyllorna. Är det nån som vill köpa en bild så får de väl ta ner den från väggen. Och vill de ha den utan ram så ännu bättre, då kan jag peta in något annat där istället. Det löser sig.

Måste testa nån ny ingrediens i mina gindrinkar så de inte är så sura, även om jag gillar surt. Hallon- eller jordgubbssaft, kanske. Nu är det gin, citronsaft och russchian plus is. Surt, sa räven!

Rudyard Kiplings ”Kim” önskar jag att jag har på video, vet inte om det är så men tror inte det. Minns att jag gillade den och att min favvoskådis Peter O´Toole har ena huvudrollen.

En favoritdikt, men ack så sorglig:

WISLAWA SZYMBORSKA, 1923 – 2012

Katt i tom våning

Dö – så gör man inte mot en katt.
För vad ska katten ta sig till
i den tomma våningen.
Klättra på väggarna.
Gnida sig mot möblerna.
Inget verkar ändrat,
men inget är sig likt.
Inget verkar flyttat,
men ändå står det glesare.
Och på kvällen lyser ingen lampa.
Det hörs steg i trappan,
men inte just de.
Handen som lägger fisken på fatet
är inte heller samma.
Det är något som inte börjar
när det skulle börja.
Något som inte händer
som det ska.
Någon bara var här,
sen var han plötsligt borta
och är nu envist borta.

Mammas katt fick hjärnblödning och fick avlivas medan mamma låg på sjukhus. Och mamma kom aldrig hem igen.

https://henkheijmans.tumblr.com/post/186236024747/untitled-by-alex-howitt-1940-uk
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

7 svar på ”Surt, sa räven”

Synd på fotopappret. Du kunde ju ha köpt rullar med dina foton!

Ja, så känner jag när jag matar Elins katt. Det är inte Elin, bara nån som kommer med mat, klappar till lite på pälsen och försvinner. Nån helt ointressant. Men Elin är tacksam att hon kan dra iväg, tycker att jag är guld värd, men det tycker inte katten som heter Gandalf.

Lyssnar på Sommarpratarna i efterhand, inte bra på att komma ihåg kl 13. Lyssnat inte ofta åren igenom, men försöker satsa nu. Carina Bergfeldt somnar jag inte till,

När jag bodde hemma lyssnade alltid mamma på sommarpratarna, så då hörde även jag många av dem. Nu lyssnar jag inte alls på radio. Fanns en bra musikkanal en gång, som var först med det senaste från England och USA då deras disk jockeys kom därifrån och hade koll. Tyvärr blev den en i raden av reklambemängda, kommersiella och tråkiga kanaler. På gamla skolan hade vi ofta musik på, men nu får man sjunga själv. Varför vet jag inte.

Vadå, finns inte musik i skolan, men jo? Jag var med i kören iaf! Då! Lyssnar inte på radio. De har ju högre kvalitet än på svt ofta. Synd!

Stängt för kommentering.