Kategorier
Stockholm

Utanför

Fortsätter att vakna tidigt, vilket är lite konstigt så här långt in i semestern. Brukar ju kunna förvränga dygnet annars. Men det underlättar ju när jag snart börjar jobba igen. Nackdelen är att jag inte kan ta en förmiddags- och eftermiddagslur då, det kan jag ju nu.

Hade tänkt se filmen om och med Anders Petersen, fotografen, på tv:n och Svt Play, men hittade den inte. Men när jag sökte på den på nätet, fanns den på – Svt Play. Så jag såg den.

Anders Petersen

Ensamheten har alltid varit en del av mig. Ensam så är man faktiskt väldigt – ovanligt svag. Jag vill ju inte vara ensam, jag vill ju inte vara utanför, men man måste vara utanför för att kunna fotografera. Det ingår i idén om att fotografera, i att vara kreativ.

Och det var lättare att ta till sig hans fotografier på det här sättet, en och en, än att föröka ta in 500 tätthängande bilder på Liljevalchs.

Tornseglarna flyger snabbt förbi och svirrar god natt och det är fortfarande sommar.

Färd på havet – Viola Renvall (1905-1998)

Varifrån kommer vinden?
Från vilka hav?
Vilka öar har den snuddat vid?
Vilka segel spänt?

Att färdas är att undra och fråga,
att genomlysas av något långt bortifrån,
okänt och lockande.
Någon berör din skuldra.
Du vet aldrig vem.

Hittar A3 fotopapper i hyllan, ”Satin professional”, Scandinavian Photos eget papper och provar några printar med det. Det är ju det jag har, typ. Det ser hyfsat ut. Men främst är det A2-papper jag behöver. Får hoppas på nästa vecka måndag till och med onsdag. I och för sig funkar det ju om det kommer under utställningens gång om jag hinner hämta och printa, och om jag orkar.

https://thewolvesatnight.tumblr.com/post/186274061458/zoeflake-edit-orig-via-whitewalker13
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

8 svar på ”Utanför”

Stängt för kommentering.