Kategorier
Stockholm

Kantarell

Det är nästa som att gå till jobbet. Ställer klockan på 8 för säkerhets skull, men vaknar kl 4 som vanligt. Lägger in en kvarts fågelskådning på vägen till bussen. Ingen sumphöna men ringduva, större hackspett, sothöna, rödhake och fisktärna.

Ser bilder på plockade kantareller och tänker att det kunde vara trevligt att ge sig ut i skog och mark. Om Närskogens kulinariska tillskott rådet stor konkurrens och Erstaviksskogen är ingen svampskog. Tyresta för långt bort. Och jag har ju ett galleri att sitta och häcka i.

Öppet!

Hamnar i en broöppning på vägen in, undrar om SL kalkylerat med den i sin tidsangivelse för den här turen?
På redden ligger kryssningsfartyget Balmoral, norskt rederi, tror jag. Fartyget är byggt på Meyer Werft i Papenburg 1988.
Första timmen, inte en käft. Sen ett kort besök. En liten tjej slår på fönsterglaset och beordras av pappa att be mig om ursäkt. Ett lite längre besök.

Läser Ett jävla solsken, biografin över Esther Blenda Nordström. Hon föddes samma månad och år, som Djurgårdens IF, mars 1891.

Några som passerar läser högt ”Konsthallen”. Kl 12.09, nån tittar på affischen. Alltid något. Anne-Sophie Enberg tittar in och vi snackar bort en god stund. Hon avlöses av Tommi och här försvinner ännu mer tid. Härligt! Tre spontanbesök till och sen inget mer.
”Tut tut tut – jag backar”. En skärgårdsbåt signalerar att den lägger ut från Skeppsbron. Klockan blir äntligen 16, jag tutar en gång och girar styrbord.

Hittar en kantarell ändå!

Funderingar när man vaknar mitt i natten:

Man skjuter skarvar för att de skränar och skiter så hela öar dör. Och så har vi en art som skränar och skitar ner så att en hel planet är på väg att dö…

En av de tolv kvinnliga astronauterna hos Nasa är svensk-amerikanska Jessica Meir, som i september kommer göra sin första rymdresa, då hon åker till rymdstationen ISS. Undrar om hon klimatkompenserar?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

6 svar på ”Kantarell”

Bra initiativ, och heder åt dig att du försöker nå ut med ditt bildskapande. Synd att intressent varit så klent. Än så länge.

Nya möten i morgon, söndag. Hoppas de strömmar till, Uppsala för mig.

Svamp var familjens nytta och nöje i min barndom, jag gillar kan de så, men vågar aldrig gå ut ensam här i omgivningarna. Det finns ju ändå ingen svamp här.

Trattkantareller fanns det gott om förr, vanliga kantareller lika avhängigt hur fuktigt det är i mossan på klipporna.

Stängt för kommentering.