Kategorier
Stockholm

Morgonhallon

Får mig en näve morgonhallon på väg till bussen. Det är redan orimligt hett.

”Beroende på din destination måste du tillhandahålla vissa obligatoriska uppgifter (APIS, Advance Passenger Information) innan flygningen”. Behöver bland annat skriva in mitt passnummer, problemet är att jag behöver förnya det under våren, det går ut i oktober 2020. Visserligen kommer jag in i USA ändå, svenska pass har ett undantag från 6-månadersregeln. Men ändå. Och förnyelsen tänker jag göra efter nyår nån gång. Får lägga in en påminnelse om det i mobilen, samma med ESTA. Det måste ju förnyas med nya passnumret. Det är mycket att tänka på, i alla fall en del.

Kanske ska jag öka till Dieselverkstans Vintersalong 2019. Har till den 30 september att bestämma mig. Vintersalong 2019 har vernissage är 23 november 13:00. Utställningen hänger till 12 januari 2020.

Får nog gräva fram min gamla fjällrävenryggsäck för att få med de små bilderna hem. Det är en sån där ljusblå med aluminiumram. Alla idéer är bra utom de dåliga.

Kollar sen hotell i New York. Hotellen jag har bott på är inte tillgängliga de dagar vi är där (underligt nog) men det går att hitta andra som ligger hyfsat till inte alltför långt från där flygbussen stannat/avgår. Återstår att se vad som finns kvar när gruppen väl kommer till skott och ska boka. Vi är ju fem som ska dela på kostnaden så det ger ju fler alternativ uppåt i prisklasserna, inbillar jag mig.

Får besök av Gunnar och Lars, den senare berättar att de gått ut bara för att komma hit och titta, ”bilderna är bra och det är trevligt att prata med dig”. Kul att höra!

Kollar Juventus-Inter i nån försäsongsturnering. International Champions cup, tror jag den heter. Jan F, blir den tredje av fyra galleriinnehavare som tittar in.

När matchen är slut återstår en kvart av galleridagen.

Bastubuss hem. Köper lite bröd och när jag går ut möter jag en gammal man med sin son.

Jag vet vad du vill ha, säger sonen.

Jaa, nagelpetare, kommer det tyst från den gamle.

Träffar sen vännerna och grannarna Åke och Sussi, det var länge sen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

4 svar på ”Morgonhallon”

Kör hårt, galleristen! Låter som en lyckad sväng, även om du var pessimistisk. Det verkar vara i din natur att vara lite smånegativ, så blir det bra. För mig är det mycket negativ i apparaten från Kjell & Co, om blir positiva.

Nu ska Svante bada, och Ines ha redan stigit ur badet. För inte så länge sedan fick de rum båda i samma badkar.

Få se om hjärtat orkar ta sig in i morgon till dig. Vill du jag ska ta med min svarta lyxkärra och dra hem lite åt dig. Inte för tungt!

Ta det lugnt i hettan. Det finns ingen anledning att utsätta sig för solgass och höga temperaturer om det går att undvika.
Beträffande hemtransport av utställningen så löser det sig med resväska och fjällrävenrygga. Men tack ändå!

OK, passar mig bra. I morgon blir det nog hett. Jag har du egenpåhittat lovat komma en gång till. Önskar dig en bra avslutningsdag. Du fick med orkidén på några bilder, Fint!

Stängt för kommentering.