Kategorier
Stockholm

Urval 2019

Fredag 2 augusti och jag sätter åter på mig min självuppdragande klocka som legat sen den andra juli, vilketsamma (”vilketsamma”, bra ord, kom på det precis) datum den stannat på. För den drar bara upp sig själv om jag har den på armen. Uret är ett arv efter pappa, som fick den efter 25 år på Finnboda Varf. Själv kommer jag aldrig få något 25-årstack då jag jobbat 23 år i Nacka kommun och som mest kan nå 21 år i Stockholm. Men, ”barnens kärlek min belöning”, för att travestera Karl XIV Johan.

Två böcker, Blade Runner respektive Ensam i Berlin, har jag lagt upp i utmaningen Fejan. Har skickat utmaningen vidare utan att ha fått respons, och det bryr jag mig inte om, jag gör mitt.

Hoppas på nån utflykt även denna eftermiddag så tiden går lite snabbare.

Avslutar torsdagskvällen med Blade Runner 2049, uppföljaren till Blade Runner från 1982, som jag såg häromkvällen, eller om det rent av var i förgår. Bra rulle även detta, jag gillar verkligen miljöerna de skapar. Mycket skrot och förfall, ungefär som de bilder jag gör ibland. Och fantastiska effekter!

Erik Sandström.

När din bild
gått ur mina ögon
skall jag likväl minnas
vägen som vi gick.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

7 svar på ”Urval 2019”

Fint med barnen kärlek, vet att du har den! Själv läser jag hellre Gösta Berlings saga och Röda Rummet än Blade Runner. Även Rousseau Bekännelser är fantastisk och för att inte tala om Dantes Devina Commedia. Fattar inte hur bra de tidiga var.

Har läst Zola och Hugo, Hesse och Remarque, Michail Sjolochov och en massa annat. Men nu skulle jag plocka tio lite på uppstuds och då blev det de här.

Remarque, remarkerar jag. Ja, så mycket det finns att ta till hjärtat.
Erik Sandström.

När din bild
gått ur mina ögon
skall jag likväl minnas
vägen som vi gick.

Vad mer skulle jag säga?; Det var vackra ord. Själv var jag å SÖS i sju timmar igår. Finns roligare, man sätter sig på sparlåga i väntan, och i väntrummen diskuterar vi; på SÖS är det kutym att vänta i väntrum på SÖS, det hör till kutlturen, det sitter i väggarna, att omorganisera till något effektivare finns inte. Om man inte hade Karolinskas nya lokaler, då måste det ju var lite tjusigare. Men jag gillar SÖS, de är ändå proffsiga, proffsig hantering efter sju timmar väntan.

Fast jag var dum att ta Röda Rummet. Och den var alldeles för hårdsmält för den livliga miljön och all väntan och förväntan på att bli uppropad hela tiden. Kösverige!

Stängt för kommentering.