Kategorier
Stockholm

Legitimerad till sist

Ska kolla genom mitt bibliotek efter boktitlar att illustrera med ett eget foto. Gillar den utmaningen trots att den är svår. ”Tistlarnas kärlek” (Richard Brautigan), kanske, eller ”Gräsmattans hämnd” (Anna Godig)? Hade jag varit lite vaken i går kunde jag fått ”Brandbilen som försvann” (Sjöwall/Wahlöö). Större utmaningar blir nog ”Valarna i Tanganyikasjön” av Lennart Hagerfors och Per Simonssons ”Att raka en ängel”. Men, bättre att lyss till den sträng som brast än att aldrig slå en båge.

Fick iväg tre bilder och en ansökan till Vintersalongen 2019 i Dieselverkstaden, Nacka. I oktober får jag veta om jag kommer med. Får fundera på bilder till Vårsalongen på Liljevalchs, från och med den 19:e augusti kan man ansöka via nätet.

Tillbaka till de knepiga bilderna, tillbaka till minimalismen.

Ser att jag, om jag vill, har fullt upp på lördag. Först Still summer ute i Snösätra (street art) och sen 40 år 40 bilder på Galleri Korn. För att ta mig till Rågsved och Snösätra måste jag ta den vanliga promenaden mellan Gullmars och Globen. Bra för stegappen.

Fick mejl från Skolverket i går kväll, innehållande min lärarlegitimation och med den behörighet att undervisa i grundskolan i ämnena bild år 1-3, biologi år 1-6, idrott och hälsa år 1-3, musik år 1-3 och samhällskunskap år 1-6 samt i Specialskolan och Sameskolan. Fattar inte att jag får undervisa i biologi och samhällskunskap upp till år 6, men det behöver jag inte heller. Kul! Ska erkänna att det pirrade lite i kistan innan jag läste beslutet.

Verner von Heidenstam – Månljuset

Jag vet ej, varför jag vaken sitter,
fast dagen ingen glädje skänkt,
men allt i mitt liv, som likt solar blänkt,
och allt som i mörker och kval blev sänkt,
det darrar i natt i en flod av glitter.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Legitimerad till sist”

Stängt för kommentering.