Kategorier
Stockholm

Latmasken triumferar!

Det gick ju alldeles utmärkt att se Premier league-premiären i går kväll. Den gick på Viasat premium, en kanal som jag har. Resultatet var minst lika utmärkt: 4-1 till the Reds.

Är en slow starter denna morgon. Ligger och läser diverse nyheter på mobilen och slumrar sen en stund till. Först nu, klockan tio, är jag redo att ta mig an dagen. Det blir som jag trodde tidigare, mest fotboll och både allsvenskan och Premier league. Behöver ta en sväng ner till Coop innan för proviantering. Innan fotbollen och innan regnet. Inget Snösätra, inget Galleri Korn. Latmasken triumferar!

Contemporary art,

Hittar en gatsten i arbetsrumsfönstret som jag plockat med mig nån avlägsen gång. Den kom fram när jag slängde några blommor. Gatstenen kan nog tjäna som fundament till nånting som jag ännu inte kommit på vad. Någonstans i gömmorna finns även blå kakelplattor från Blå gången i Slussen. De kan också bli användbara i ateljén.

Gunnar Ekelöf – Jag tror på den ensamma människan

Jag tror på den ensamma människan,
på henne som vandrar ensam,
som inte hundlikt löper till sin vittring,
som inte varglikt flyr för människovittring:
På en gång människa och antimänniska.

Hur nå gemenskap?
Fly den övre och yttre vägen:
Det som är boskap i andra är också boskap i dig.
Gå den undre och inre vägen:
Det som är botten i dig är också botten i andra.
Svårt att vänja sig vid sig själv.
Svårt att vänja sig av med sig själv.

Den som gör det skall ändå aldrig bli övergiven.
Den som gör det skall ändå alltid förbli solidarisk.
Det opraktiska är det enda praktiska
i längden.
https://pr0f3s0rp3nd3j0.tumblr.com/post/186904474996/bagnostian-we-can-find-each-other-this-way-i
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019