Kategorier
Stockholm

Variationer

Läser ut Man Rays Självporträtt. Intressant skildring av en intressant tid. Men vad ska jag läsa nu? ”Texter” Thåström, kanske.

Oktober, månaden då jag får veta om jag bir antagen eller refuserad till Vintersalongen i Nacka respektive Vårsalongen på Liljevalchs.

Funderar på vilket tema jag ska ha för nästa bildpass med eleverna. Joan Miró-temat var bra, flera elever åstadkom riktigt häftiga konstverk om än inte alltid strikt efter Miró. Kanske är det dags för Marc Chagall? Har redan visat någon av hans bilder, på temat djur, men jag tycker att hans fantasifulla målningar borde gillas av mina åttaåringar. Och en del av det hela är allmänbildning, konstnärer att känna till. Kommer att köra Miró med treorna på torsdag, då jag gör ett inhopp när ordinarie pedagoger sitter i utvecklingssamtal.

Ser en bild på Fejan som är väldigt lik en jag tagit, men när jag kollar är det som tur är inte min.


Giannina Piredda. Bilden är från Hamburger Hbf, en före detta järnvägsstation som nu är ett fint konstmuseum.
Min bild. Kan inte påstå att den är bättre.
Jag testade även en annan vinkel.

Läsning för de med intresse för jämlikhet och välfärd.

Derbyt: efter en bra första halvlek kollapsar Djurgårn´s försvarsspel i början på den andra och plötsligt är det 0-2. Bajenutvisning och reducering till 1-2, men än så blir det inte. En vidrig måndag väntar.

R,I.P. Ginger Baker.

4 svar på ”Variationer”

Mysigt med Miró, Chagall lite svårare. Kanske. Johan verkade nedstämt för resultatet idag, fotboll. Ja, din jämställdhet och välfärd är att alla ska ha lika mycket pengar, det kommer det aldrig att bli, tyvärr, Några måste dra motorn. Ha en bra dag i morgon med Miró, spännande.

Det är inte vad ”min” jämställdhet och välfärd handlar om, inte ngn annans heller utan det faktum att skatter sänks för de rika samtidigt som kommuner går på knäna och servar gamla kall mat i kalla rum, samtidigt som sjukhuspersonal går på knäna, de som är kvar osv De rika drar ingen motor.

Att de gamla får kattmat handlar inte om att de rika får sänkt skatt, det är bara dålig politik,

Stängt för kommentering.