Kategorier
Stockholm

Närskogspromenad

Blåst på regnet men lite inspirerad av gårdagens svamputflykt ger jag mig ut i närskogen för att se om där finns någon svamp, särskilt svart trumpetsvamp. Vet var jag ska leta, men det vet säkert fler. Kamerorna följer med, såklart.

En ensam blåklocka undrar var polarna tog vägen. Det är höst, vännen!

Ute på gården leker småpojkarna runt med stora vattenpistoler, nere på bollplan spelar två gossar landbandy. Glömmer min ”plånbok” och får vända tillbaka. Bra för stegappen, inget annat.

Hittar tre svarta trumpeter på mitt ena ställe, ett par bruna på mitt andra. Spanar sen efter en av mina favoriter, gelétaggsvamp, men växtplatsen är begravd av träflis. Fler svampställen inventeras inte och jag låter trumpeter jag såg spela sin tysta melodi.

Började se Malta-Sverige på fyran i går kväll, när Persbrandts vidriga spelreklam dök upp bytte jag raskt till Cmore. Cmore har fyra reklamskyltar som visas då och då, ”matchen sponsras av…”, och gör i övrigt mest reklam för egna program. Det är uthärdligt. Spelreklam är det inte!

Skalade av ett klädlager jämfört med i går men var ändå bra svettig om ryggen. Den verkar vara tät, jackan. Mer för stillasittande än aktivitet vad det verkar.

Ett svar på ”Närskogspromenad”

Blev ingen svamptoast då? Snygga bilder, toppen med den ensamma blåklockan och så bra test. Matti!

Stängt för kommentering.