Kategorier
Stockholm

Frankly great

Med alla batterier laddade promenerar jag bort mot C/O Berlin och den postuma utställningen av Robert Franks bilder. En lagom sväng på knappa timmen enkel väg så här på första dagen, en tur som jag har gjort några gånger. Vid Siegessäule-monumentet viker jag in på Straße des 17. Juni för att sen ta vänster vid Ernst-Reuter-Platz, Hardenberg straße. En stund senare löser jag entré på C/O Berlin.

Robert Franks The Americans (1958) står i många fotografers bokhyllor, även i min. En epokgörande bok och en stilbildande fotograf som inspirerat långt fler än mig.

Efter utställningstitten kallar jag vidare och hittar ut på Kurfürstendamm. Går så klart 180° fel men nu vet jag om det och kan ta hänsyn till den parametern. En check med kartan ger att jag snart är vid U-bahnstation Adenauerplatz och kan åka hem via byten vid Yorckstraße och Friedrichstraße.

4 svar på ”Frankly great”

Stängt för kommentering.