Kategorier
Stockholm

Bowie was here

Lämnar hotellet kl 11 och promenerar sakta mot sydsydväst och vårt rendez-vous. Räknar med att ha tre och en halv timme på mig att skrota runt i faggorna och göra bilder innan kl 16. Hårt jobb!

Where are we now, where are we now…?
En DHL-nisse i de tyska färgerna levererar på Hauptstraße och Euroshop hänger ut tomteluvor på trottoaren som vore det juletid och inte den normaltid vi bytte till i helgen.

På Hauptstraße 155 bodde Bowie och Iggy Pop i slutet av 70-talet.

Köper nässpray på das Apotheke så inte snoken beckar igen på die Möve senare. Får ett paket näsdukar på köpet och en förmaning att bara använda sprejen en vecka. Och vad gör jag sen?

Kl ett är jag utanför Möve, tre timmar återstår.

”Billie vermisst. Wer hat Billie gesehen?” En älskad hund har sprungit bort. Eller rymde den för att den inte var älskad?
Passerar en rad caféer men efter trettontusen steg är det ändå dags för en fika på Kolonnenstrasse nära S-bahnstation Julius Leber Brucke. Sitter kvar en stund, drygt två timmar till rendez-vous. Utanför lyser höstsolen och det är åtta grader.

Bestämmer mig för att åka tillbaka till hotellet med axelväskan. Den är bara i vägen. Får sen stressa lite för att hitta rätt busshållplats. Kommer tre minuter sent.

Sen följer ett trevligt samkväm över ett par öl innan Jan föreslår kvällsmat på turkiska haket Imren, tror det hette dürem det vi åt. Gott! Kylslagen väntan på busstransport hem.

4 svar på ”Bowie was here”

Hauptstrasse Schöneberg – bodde där sist, fast längre norrut, vid korsningen Pallaststrasse, där en stor skyddsbunker står. Har också rest med bussen som går Hauptstrasse, Potsdamerstrasse och vidare till Hauptbahnhof och din crib. Coolt är bara förnamnet. Det finns ett i mitt tycke ännu bättre kebabhak än Imren längre söderut på H-Strasse. Kolla in det, om du har vägarna förbi igen. Rüyam Gemüse Kebab. https://rueyamdoener.de/

Skymtade bunkern. Gott, men jag är inte hemma i de turkiska maträtterna.Och när jag är ute och lufsar på egen hand blir det lite sådär med intagandet av föda.

Stängt för kommentering.