Kategorier
Stockholm

Stapelgranar

Säsongens julgranar börjar staplas på Ringvägen. Själv kör jag med en skruvad rot på ett par meter som julgran. Baxade hem den från Ängsviken för länge sedan och den är pyntad med ljusslinga och diverse krams.

Mitt tåg står inne på perrongen när jag kommer ner på Skanstulls T och jag kastar mig ombord mellan stängande dörrar. Helt i onödan då jag är ute i väldigt god tid.

Maestro Gunnar Smoliansky är död. Morsade på honom några gånger på cafeet Pom och Flora nära hans labb och så sent som i augusti hängde hans bilder på Stockholmsplanket.

Svt kallar Greta vänsterpopulist, vilka idioter!

Hemväg. Hässelby strand 18 minuter! Vaf…? Och tomt på perrongen. Vad är det jag inte vet? Ingen info på tavlan heller. Men ett tåg rullade förbi skyltat med ”ingen avstigning”. Det är nog därför. Orkar inte gå till Gullmars. Men så kommer ändå ett tåg efter åtta minuter.

Till sist fredag igen, ska inte säga ”äntligen fredag” för det är rätt mysigt att jobba för närvarande. Visst måste jag tjata och ibland skälla på eleverna men för det mesta är de härliga att ha att göra med.

Ska försöka orka åka in till SL på centralen och förnya mitt 90-dagarskort efter jobbet. I min postbox får jag ett julkort från Keolis som meddelar att de kommer köra 445:an även från, inte bara till, Cityterminalen. Premiär kl 16.10 på måndag. Det hade ju vari perfekt om det varit i kväll.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Stapelgranar”

Stängt för kommentering.