Kategorier
Stockholm

Anarki i arkivet

Oxveckor kallar en del de veckor som kommer nu efter jul- och nyårshelgernas generösa ledighet. Vårterminen är lång men det är inte jättelångt till sportlovet vecka nio. Påsklovet kommer vecka 15, om jag inte minns fel. Inköpet av nytt objektiv gör nog att jag nöjer mig med newyork-resan i vår. Kanske har jag råd med en resa i juli.

Arkivet, arkivet, vilket slit! Men det poppar upp bilder som jag uppvärderar, å andra sidan nedvärderar jag även bilder jag tidigare gett fem stjärnor. Det är frustrerande att i varje lightroomapp se tomma bilder markerade med fem stjärnor. De finns med andra ord intecknar i LR-biblioteket och när jag söker i mapparna på datorn finns de inte där heller. Jag har ju knappast slängt dem, så – var är de? De bilder jag hittar försöker jag återimportera till LR men det går dator och LR i maskopi inte med på. Ock skriver jag ut från hårddisken kan jag inte påverka marginalerna, bland annat jag inte kan styra över.

Annars? Jo, hälsan tiger still, det är förkylningen som väsnas.

Ger mig så på min mejl, och försöker justera SPAM-reglerna så det jag vill ha av massutskick hamnar i inkorgen. Typ Fjellismejlet om aktuella fotoutställningar i när och fjärran med mera.

Det blir spännande att se om mitt etiketterande av bilder gör att de ligger i respektive mappar för ”Gatufoto i Sthlm”, ”Berlin”, ”Skräp” et cetera. Törs inte titta efter.

Centralpostkontor är nåt jag gillar, utan att vara medveten om det. Hur som helst, jag har sommar- och jullovsjobbat på Stockholm 1, i Berlin hann jag se en utställning på c/o Berlin när det låg i Berlin 1, postkontoret. Tror det var Strömholm som visades där då. Posten först, sen c/o Berlin, la ner och huset är väl hotell nu. En parallell till hotellet i Göteborg som jag valde för mitt helgbesök, det var också postkontor innan.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Anarki i arkivet”

Stängt för kommentering.