Kategorier
Stockholm

"O"

Inleder lördagsutflykten på GK, Nina Korhonens bilder från Kina, ”Monkey to monkey”, konsumerar vin och lördagsgodis. Ingen utställning som slår an nån ton hos mig, dock.

Promenerar söderut, till Nordins papper i Söderhallarna för inköp av diverse. Har sen barnsben varit förtjust i kontorsmaterial.

Styr så kåsan norrut, till Birger Jarlsgatan och Åmells utställning ”I vinterskrud”, fina målningar framför allt av Gustaf Fjaestad och Helmer Olsson plus en Olle Olsson Hagalund, alla gamla favoritkonstnärer från ungdomen. Härlig prisklass på de flesta av målningarna, från ett par hundra tusen till en bra bit över miljonen.

Passerar ett café där det skyltas med semlor, men jag motstår frestelsen. Man har ju karaktär.

Vädret är numer vintergrått och det blir sparsamt med gjorda bilder. Får med mig ett par som är okej ändå. Liljevalchs tar jag en annan gång, när vädret är bättre för djurgårdspromenader och färjefärder.

”Jag vill äta på restaurang!” en minibatting uttrycker önskemål om utspisningsställe. Själv tar jag en eftermiddagsmacka och en kopp kaffe.

Aftonbladet i går:

Stockholmsparet gjorde en tråkig upptäckt under en promenad på Öland. En kaja hade trillat av pinn och låg död på marken. Kvinnan blev så chockad att hon fick lugnas av förbipasserande.
I ett brev till kommunen kräver paret ersättning för sin obehagliga upplevelse.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”"O"”

Jo därför läser jag ALDRIG kvällstidningarna. Inget intressant överhuvudtaget och man vet inte om det bara är skvaller. Lustig historia om kajan. Min svågerlåg varje kväll på soffan och läste Expressen från pärm till pärm, så mycket onödigt. Din ungdoms favoriter gillar jag verkligen. Gustaf Fjaestad,Helmer Olsson, Olle Olsson Hagalund. Kul att du fick se dem.

Stängt för kommentering.