Kategorier
Stockholm

På drift

Om utställningen i Götet ger blodad tand kanske jag går all in med en utställning som jag just kom på namnet till: My Urban I. Då blir det bland annat New York-dörrar i naturlig storlek, kanske bilder på golvet av det jag sett på diverse gator, med flera av mina vildaste idéer. Vore häftigt men det blir ett jäkla sjå att få dit allt, och hem. Var ska jag få plats?

Upptäcker att jag inte fick ”fjellismejlet” i går, där min utställning borde vara med. När Fjellis försöker skicka det direkt till mig, är min mejladress blockerad! Efter digert digitalt slit lyckas han få genom mejlet, och min utställning finns med bland tipsen.

Hänger så på mig alla kameror jag har och beger mig ut på drift i storstadsdjungeln (allt är relativt).

Mer oväder är på G, enligt braskande kvällstidningsrubriker: Monsterlågtryck med – skräckregn. Hoppas jag kanta mig ner till Göteborg, och hem.

Inleder med en affischspaning på Slussen innan jag siktar mot Kulturfyren. På Slussen vimlar byggjobbare på alla nivåer, förberedelserna för den gyllene bron är intensiva.

”Är den så jävla lång?” ”120 meter.” Ett äldre äkta par kommenterar guldbron.

Nere på Skeppsbron vädrar en liten tjej hoppfullt: ”Det luktar kanelbulle!”

Kajkar längs skeppsbon och Strömkajen. Knölisar, viggar, kanadicker, gräslingar och skrattisar, och såklart ett gäng kajor vid fågelmatningen.

Urban Myrefors med fotogruppen Cindy huserar i Kulturfyren på Skeppsholmen. Växlar några ord med Urban som även är en guerillero.

Kollar Hans Malms utställning om Slussen på Galleri Kontrast och konstaterar att jag hade gjort det lika bra, minst. Tar en pilsner med Horst Hrubesch på Blå Dörren innan jag lufsar bort till Pitchers där jag pratar New York och gamla minnen med mina barndomskamrater. På vägen kikar jag in på Galleri Movitz där gatukonstnären Tom Rob ställer ut, bäst i dag.

Kollar väderappen på vägen hem: ”tornado”. Särskilt blåsigt på måndag. Men ingen tornado när jag kliver av bussen.

Söndag morgon. Planerar en innedag med diverse kreativt fix, typ printa småkort och fixa en prislista med bildtitlar och eventuellt en text.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020