Kategorier
Stockholm

”Samhällets kloakråttor”

Sportlovsvecka och blott 17 elever på fritids av drygt 110. Fin vinterdag med värmande sol, i morgon ska det snöa påstår väderappen, men den den har haft fel förr.

Hoppas få mig några elever på något museum i morgon, tiden går fortare då än om vi bara är kvar på skolan.

”Samhällets kloakråttor”

De är tre stadgade familjefäder i 40-årsåldern, med bra jobb och socialt umgänge. Men de lever dubbelliv: För spänningens skull maskerar de sig och sprejar ned pendel- och tunnelbanetåg. Nu har de gripits och riskerar enorma skadestånd, i den största svenska klotterhärvan någonsin.

Trafikregionrådet, moderaten Kristoffer Tamsons, skräder inte orden: – De är samhällets kloakråttor, säger han i programmet.

Och samtidigt är det kaos på Södersjukhuset. ”Det saknas personal och svämmar över av patienter. Nu går Södersjukhuset upp i stabsläge.

– Det står tre sängar i en matsal med patienter. Det finns ingen toalett i närheten, säger Margarita Villalobos, sjuksköterska på Sös.

Man undrar ju vilka tillmälen Kristoffer Tamsons har beträffande de ansvariga politikerna, finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) och hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020