Kategorier
Stockholm

Día de muertos

Ingen bra start, kommer bara en hållplats med bussen innan den tas ur trafik. ”Ny buss kommer snart”, lovar föraren. Inte fan kommer det nån buss. Skottdagen finns väl inte i Keolis tidtabeller.

Hamnar i en lång invigning med tvenne talare innan jag kan komma in och kolla den irländska grafiken. Ett säckpipestycke avslutade invigningsdelen. Det är här är första vernissagen jag bevistat där det bjuds på whisky, irländsk Clontarf. Tar såklart en rackare. Är sen i god form för såväl andras som egen konst.

Korsar Sandsborgs kyrkogård, här vilar bland andra H Hv Ackuschörskan fru Chr Jansson, 1847-1900. Ackuschörska är det dåtida namnet för barnmorska. Kommer sen till Skogskyrkogården. Tjusigt ställe! Många barnfamiljer passar på att åka pulka i den stora backen nerifrån minneslunden. Lite Día de muertos, men även liv i form av barn i pulkabacken och nysnickrade fågelholkar på Sandsborgs kyrkogård,

Inte heller på hemvägen kom min buss när den skulle.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020