Kategorier
Stockholm

Steglängd och stegmängd

En lördag helt vigd åt steglängd och stegmängd, 19879 steg blir det till sist. Tar som vanligt vägen om Sarvträsk för att om möjligt se den småäckliga skumbönan som jag såg i fjol och som aldrig tidigare setts i vårt träsk. Byter till Fisksätrabussen vid Nacka trafikplats och har sen 13 pinnar att leta upp och skanna.

Får egentligen bara problem med en pinne, men en kvinna i samma ärende dyker upp och tillsammans kan vi resonera oss fram till var vi är. Till sist ser jag pinnen.

Det är gassigt! Jag kör min tunnare jacka men hade klarat mig utan, om det nu inte var för att jag behöver fickorna.

Knapens hål med Skogsömonumentet i bakgrunden.

Rör mig ut mot Skogsö och ute på Baggen skuttar ett par små segeljollar käckt på vågorna. I de här faggorna stod slaget om Stäket 1719 och flera av de stupade vilar på Boo Gamla kyrkogård. Här vilar även Blenda Nordström, världens första wallraffare, en fascinerande kvinna och journalist vars böcker jag läst de flesta av.


Tar alla pinnar i Fisksätra också när jag ändå är där. Sista kontrollen är vid en fotbollsplan. En av ungarna på planen är en tjej i lågstadieåldern. Hon är nyfiken, kommer och tittar vad jag gör. Jag visar kartan, förklarar vad det går ut på och berättar att kontrollen hon ser är den sista för mig . ”Vinner man nånting?” undrar hon. Hon vill veta var jag fick kartan ifrån och jag säger att den finns på biblioteket.

”Vad ska du göra med kartan nu?” ”Vill du ha den?” ”Ja!” ”Varsågod!”

Vem vet kanske väckte jag ett intresse, vilket är vad pedagogik handlar om. Härligt ställe annars, Fiskis, här levs livet utomhus och det var fullt med folk på Fisksätra holme som grillade och umgicks.

Första kartorna avklarade!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Steglängd och stegmängd”

Heja, snygga bilder, har du gått klart? På den snitslade banan. Och Ester Blenda Nordström, var ligger hon begravd? Ett Jävla Solsken, som Fatima, min morfar Gustavs bror Anders Bremmers barnbarnsbarn är gift med.

Det är ingen snitslad bana, det är orientering. Ester Blenda Nordström ligger alltså begravd på Boo gamla kyrkogård, som i sin tur ligger på Skogsö, på andra sidan sundet.

Stängt för kommentering.