Kategorier
Stockholm

Allt närmare Berlin

Väderprognosen för Berlin de kommande dagarna börjar reda till sig. Nu är det bara två dagar åska mot tidigare två dagar åska plus tre dagar regn. Och ett hällregn kan var schysst om man står under rätt tak med rätt kamera.

Ser att C/O Berlin har öppet, med utställningar av bland annat Linda McCartney och Franceska Woodman. Man måste dock boka biljetten online och antalet är såklart begränsat. Fotobokhandeln Buchband Berlin, bör man väl besöka igen.

Blir intressant att se vilken typ av bilder jag kommer hem med den här gången. Tidigare har det ju varit mycket ripped and torn-affischer från Berlin. Nu gör jag mycket urban abstract-bilder istället. Ljus och skugga finns ju alltid, förstås, men det kräver ju soligt väder.

Intressant det här med bildsmak. Ni minns bilden med de färgglada plastremsorna bakom vilka en kvinna skymtade. Den fick ingen större uppmärksamhet vare sig på Tumblr, Fejan eller Insta men på Flickr blev den utvald till ”explore” och fick över 2 200 tittar, 91 likes och 21 kommentarer. Men ingen bild jag skulle lägga in i tillexempel gruppen ”Frames”.

Ägnar lite tid åt att lägga upp gårdagens bilder här och där, så jag blir av med dem före berlinäventyret.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020