Kategorier
Stockholm

Var var vi nu…?

…ja just det!

Kl 13 på C/O Berlin är det som gäller för dagen och med gott om tid tills dess går jag ner mot Potzdamer Platz. Upptäcker att jag ser lite taskigt, dålig skärpa längre håll. Har högerlinsen hamnat ut och in?

Till min stora förtjusning skriar plötsligt ett tajt gäng om 15 tornseglare ovanför mitt huvud. Nu känns allt bra igen!

Berlin är ju de rivna affischernas stad och jag hittar såklart ett gäng. Men de ser ut som om någon slagit blå dunster i dem.

De här har jag sett förut, men betydligt färgstarkare.

Är framme med en knapp halvtimme tillgodo och hinner ta en kaffe och en liten flaska vatten. Känner att tanken är tom, blodsockret lågt. Kikar genom en bra utställning av Francesca Woodmans bilder och en delvis dito med Linda McCartneys familjepolaroider. I bookshopen hittar jag en bok jag ska beställa när jag kommer hem: ”Nomenklatura of Signs”, Alexey Titarenko.

Tankar på Schildkröte, Deutsche Restaurant seit 1936. Vistelsens första schnitzel, och en Schöffenhofer Weizen. Kaffe och Apfelstrudel på det. Orkar sen knalla de 58 minuter som krävs för att komma tillbaka till hotellet, 14860 steg. Godkänt, inte mer.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Var var vi nu…?”

Stängt för kommentering.