Kategorier
Stockholm

Födosök

Den utsvultna ulven Matti traskar mycket riktigt iväg mot Bildband Berlin. Invalidenstraße och strax Torstraße. Möter en man med bar överkropp, grönmålad. Han kastar skräp till höger och vänster och verkar inte må bra.

På Bildband kikar jag som vanligt i de fotoböcker som finns medan Tomas, den trevlige innehavaren, kommenterar dem. Kommer därifrån med boken London av Gian Butturini, man måste ju sponsra kulturen där man kan!

Resten av dagen blir en jakt på mat, för min del helst schnitzel och kristallöl. Sammanstrålar med mitt resesällskap Hase Oster nära Fischerinsel, Hase som för övrigt påpekade att han minsann också var med om samkvämet i går. Ja ja, hört talas om GDPR? Den tänkta schnitzelpråmen hade inte öppet och vi siktar istället på mitt favoritställe Drei Schwestern cirka kvarten bort. Väl framme där får vi veta att eftersom det är måndag öppnar de kl 17, om två timmar. På Skalitzer Straße hittar vi till sist Kattelbach där det inte blir schnitzel utan fläskkött med champinjoner, som jag får med potatismos. OCH resans första Kristallöl, och andra.

Promenerar i eftermiddagssolen upp till S-bahnstationen Warschauer straße och åker hem till respektive hotell.

Gör ett gäng typiska matti-bilder, ni vet sån´t där konstigt abstrakt.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020