Kategorier
Stockholm

En lördag i oktober

Bokar tid på Galleri Kontrast. Klockan 13 cirka sammanstrålar jag med herr auktionsförrättare Ivar Omar. Räknar med att skrota runt på Slussen och se om där finns någon ny vinkel. Har varit lite tråkigt där ett tag nu.

Konstig layout på citatet nedan vid redigeringen, hoppas det ordnar sig vid publicering.

Aftonbladet:

Över 75 000 har skrivit under uppropet för att Buket ska få stanna i Sverige. När namnunderskrifterna lämnades över till Migrationsverket ställde den tioåriga flickan en fråga. 
– Varför vill ni skicka tillbaka mig?
Annette Bäcklund, avdelningschef på förvaltningsprocess på Migrationsverket:
– Det finns inte regler som gör att vi kan ge dig ett uppehållstillstånd även om vi så skulle vilja, tyvärr är det så.
Hon påpekar att Bukets pappa avvikit och menar att det därför är han som bär huvudansvaret för att hon nu riskerar att skickas ensam till Turkiet. 
Att Migrationsverket, med stöd av Barnkonventionen och hänsyn till barnets bästa skulle kunna ompröva beslutet på grund av det är inte möjligt, enligt henne.

Skamligt är bara förnamnet, rena SD-fasoner!

Läser samtidigt:

Fem papegojor har fått rött kort av en djurpark för opassande språkbruk, bland annat okvädesord i stil med ”fuck off” och ”fat twat”. Nu ska djuren omplaceras. Migrationsverket är en lämplig plats!

Packar ner diverse kameraekvipment utifall jag skulle få fotofeeling. Är lite sugen på att ge Kulturhuset en omgång. I dag, i morgon eller nästa helg, vem vet? Känner mig lite på gång innan jag åker in, men det hinner ju ändras.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020
%d bloggare gillar detta: