Kategorier
Stockholm

Vittnesmål

Ser så David Attenborough´s vittnesmål, en bedårande vacker film om ett tragiskt ämne, hur vi människor förstör förutsättningarna för naturens och i förlängningen mänsklighetens fortlevnad.

Björn Wiman skriver i DN: ”Av detta märks dock föga i debatten mellan de svenska partiledarna i SVT. En av dem anklagar regeringen för att de flesta människor inte kan köpa en elbil ”som kostar en miljon kronor eller mer” – ett oblygt försök att framställa klimatomställningen som ett projekt för en privilegierad elit.Tyvärr är det precis tvärtom. Det är inte bensinskatten som kommer att ”göra livet surt för vanligt folk”, som det ibland heter i debatten. Det är klimatkrisen som kommer att göra det.

Dessbättre har sir David även ett radikalt förslag till lösning som inbegriper ett ord som inte ens Jonas Sjöstedt kan yttra offentligt i dagens politiska landskap. ”Det kapitalistiska systemets excesser måste tyglas”, sade Attenborough i en intervju med BBC i veckan.”

Såg tyvärr inte att passerande speglades i glipan, annars hade jag inväntat dylika med ansiktet mot fönstret.

Och nu har jag kollat Moderskeppets kurs om iMovie. Ska vid tillfälle även kolla hur jag filmar med DSLR och exporterar filmen till Adobe Premier för att sen redigera där. Är nog snäppet knepigare, det.

Läser i Fåglar i Stockholmstrakten att nån såg en adult rosenstare vid Sarvträsk den 7 juli. Mitt träsk, det var som sjutton!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Vittnesmål”

Dålig på att läsa din blogg, hinner inte. Martin blir50 på onsdag och Ines 12 idag. Massa nervöst och roligt för en mor farmor.

Stängt för kommentering.