Kategorier
Stockholm

Abstrakt ljus i mörkret

Har lite svårt att komma igång med något vettigt denna måndag. Diskar åtminstone, alltid något. Och väntar på min försändelse.

Ser när jag åker förbi skurubrobygget i mörkret att de kraftiga strålkastarna där blir superhäftiga genom bussfönstret. Hinner inte plåta dem men tar upp lillkameran, X100F, för att ha den redo. Gör bilder ut i mörkret mot de ljuskällor som finns de sista kilometrarna innan jag kliver av, vid datorn ser jag att jag fångat detta. Tycker den är skitläcker! Har ingen aning om vad det är egentligen.

Har ett återstående datorproblem, muspekaren är inte så alert längre. Kan bero på skadad sladd. Försöker byta till min bluetooth-variant men si det går inte att ansluta den.

Ett exempel vad mina matteduktiga elever håller på med: – 2 – ( – 1 – 5). Tal liknande det här kommer på de höga levlarna (som kidsen säger) i spelet Kings of Math. Vi brukar tränga ihop oss i en soffa och försöka komma fram till rättsvar. Ibland går det och vi tror att vi hajat, tills nästa tal kommer och vi gissar tre fel av de fyra alternativ som ges. Försöker förtvivlat komma på och ihåg reglerna för de olika positionerna för plus och minus. Talet även vill jag minnas blir 4, då dubbla minus inom parenteserna blir plus (tror jag). Valde bort matte efter första ring på gymnasiet då jag redan då var en nolla på matte. Men vi har kul ändå.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Abstrakt ljus i mörkret”

Stängt för kommentering.