Kategorier
Stockholm

Lucio F was here?

I morgon blir det spännande att se om de ryggradslösa i internationella ishockeyförbundet förmår flytta hockey-VM från diktaturens Belarus. Ryktet går iallafall i media om att det är på gång. Antar att det är pengarna och inte moralen som styr, storsponsorn Skoda sen många år hotar med att dra sig ur om VM spelas som planerat i Belarus.

Lucio Fontana (1899-1968) ”var en italiensk målare, grafiker och skulptör. Fontana var en djärvt experimenterande konstnär, som använde många olika material och tekniker som gips, cement och keramik i stora blockformer. Från 1940-talet sökte han nya uttrycksmedel som fritt hängande konstruktioner. Hans senare måleri är dock det som mest har uppmärksammats – hans engagemang i rymden och rummet. Hans spatiala kompositioner ”Concetto Spatiale” på en helt monokrom yta, som med knivskarpa snitt, ett eller flera, har öppnats för kontakt med den yttre och inre rymden. Där upphäver de positiva och negativa faktorerna varandra och förintar materien, medan gravitationshålen är så snabba att inget ljus hinner nå dit.”

Matti M.
Lucio F.

Slänger lite sopor och förpackningar på vägen till Coop. Senare i eftermiddag väntar stormöte i Premier League, Liverpool mot rivalerna Man U.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021