Kategorier
Stockholm

Gässes!

Avslutar gårdagen med finalen i klubblags-VM, Bayern München mot mexikanska Tigres. Tysk viktoria. Kl 22.29 får jag svar från både direkt.test.se och 1177 Vårdguiden, SARS-Cov-2 ej påvisad respektive Provsvar Negativ, provsvar visar inga tecken på covid-19 (infektion med coronavirus SARS-Cov-2).

I dag ska jag nog gå ner och hämta bokpaket, och passa på att handla förnödenheter (läs semlor) när jag ändå är där. Ställer mig förmodligen en stund vid Sarvträsk och spanar. Kanske är frisk luft vad min förkylning behöver. I går kväll var den inte rolig. Vi får se hur det artar sig med allting. Är ju inte jättepigg.

Bilden: Gjord på jobbet. Ser en kollega i fönsterspegeln och tycker den är lite lagom abstrakt och konstig. IPhone-foto, vill jag minnas.

I senaste numret av Vår Fågelvärld läser jag att det går uselt för ejdern. Den har minskat från 315 000 par till 59 000 par sen år 2000. Illavarslande! Med tidningen kommer också en enkät, om min inställning till gäss, men den har så fåniga frågor att jag snart lägger den åt sidan (”Vilt levande djur är som min familj och jag vill beskydda dem”, ”Jag uppfattar alla levande varelser som en del av min familj”, ”Vi borde sträva efter en värld där människor och djur kan leva sida vid sida utan att vara rädda för varandra”). Eller ”I vilken utsträckning uppfattar du att den nuvarande förekomsten av gäss påverkar följande: Möjligheterna för dig att nå dina personliga mål?” Typ, jag vill bli en erkänd fotograf, men det står en fet jävla gås i vägen! Gässes!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Gässes!”

Vet inte hur det blir om vi ska leva i fred med lejonen. Men jag vill gärna annars leva nära djuren och kunna prata med fåglarna som Franciskus av Assisi, de kom och satte sig på hans axlar och händer och kvittrade med honom.

Vi kanske bara ska lämna djuren i fred, vilket indirekt är att leva ifred med dem. Sluta fylla världshaven med plast och sluta kalhugga regn- och annan skog för kortsiktig profit.

Stängt för kommentering.