Kategorier
Stockholm

Ropsten och söderut

Följer min plan och startar vid Ropsten. Det är en vacker vinterdag även om Värtahamnens och Frihamnens cisterner och industribyggnader inte är det som framhäver skönheten. Helt snörena gång- och cykelbanor till en början, när jag sen lämnar huvudstråket blir det moddigare. Bogserbåten Tom röjer runt bland is- och snögegga i Värtahamnen. Många trevliga skuggor och annat fastnar på minneskorten. 

På Gärdet är det tätt med skidåkare och lördagsflanörer. Kikar upp mot Borgen och tänker att där bakom nånstans ligger ett gravfält från järnåldern. 

Blev svettig även i dag. Det går nog inte att både klä sig för stillastående och för att promenera. Om man inte tar av sig ett lager förstås, men då behöver man ju ta med sig en rygga att lägga kläder i.

Det är kö utanför lördagsgodisaffären i Björknäs.  Själv uppbådar jag all min självdisciplin för att gå semlorna förbi. Drygt 10 000 stegs kaloribränning ska inte omintetgöras av semmelkonsumtion. Inte i dag.

Massor av bilder att gå genom när jag kommer hem. Tar en dryg timme att redigera allt, och med tre bilder kvar hänger sig datorn. Inget annat än omstart hjälper då.  Men nu går det tre sekunder, hinner inte logga in, förrän musjäveln fryser igen. Samma lika vid nästa försök. Vid tredje försöket tar det evigheter innan jag kan försöka igen. Då uppmanas jag att byta lösenord då datorn förutsätter att jag glömt det. Jobbigt är bara förnamnet. Till sist är jag på banan igen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Ropsten och söderut”

Det gick bra fotomässigt i dag och beträffande förkylningen så kände jag inget av den under fyra utetimmar. Nu på kvällen börjar det tjockna i snoken igen. en det ska nog gå och jobba på måndag.

Stängt för kommentering.