Kategorier
Stockholm

På sin vakt

Blir inbjuden till Fejangruppen Köp en tavla, hoppas att jag inte gjort en tavla. Får väll testa att lägga upp någon bild och se om det är någon som nappar.

Får vänta på mitt fotosällskap på Ropsten T, gör några bilder under tiden. När jag plåtar en bänk kommer en vakt farande bärande två pizzakartonger, lunchdags. Han stannar och tittar på mig. Jag undrar liksom vaddå? Han undrar om jag har tillstånd. Jag säger att enligt MTR och SL behöver jag inget tillstånd för att fota på tunnelbanan. Han är trevlig och resonabel och fortsätter strax ner till sin kollega på plattformen.

Skyddsobjekt 1.

Vi knallar söder- och sydösterut, Risti och jag, och är snart inne på samma rutt som jag tog senast. Vid Förvaltningsrätten plåtar jag en stol och vips får jag en close encounter med ännu en vakt, som förklarar att kåken är ett skyddsobjekt innebärande fotoförbud. Han nöjer sig med att ta våra namn, lugn och trevlig även han. 

Skyddsobjekt 2.

Så småningom når vi Gärdet och tar därifrån 76:an till Söder. Visar det sig, vi hade tänkt oss en öl på Zummen men nu får vi gå Götgatan ner till Blå Dörren för utfodring. Har ett par bilder till att göra så jag tar Stadsgårdsleden till Londonviadukten. Buss hem och bildbehandling i nån timme.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021