Kategorier
Stockholm

Snö

Det snöar vackert när jag kommer ut ur porten. Ett par gräsänder letar snacks på gräsmattan mellan husen. Det tar mig en kvart cirka att komma ut i skogen. Vi är några övervuxna som vänligt hälsar på varandra, de två yngre som är ute har ledhund. En lite väl finklädd herre önskar mig Glad Påsk med nackakartan i nypan. Jag önskar honom lycka till. Det är lite klättring den här gången, för att nå pinnen. Jag är inte inte lika välbalanserad  som i yngre dagar men det funkar hjälpligt att halka omkring på berg och i mossa. Men den är lätt att hitta, återigen. Eller om det är min kartläsning…

På vägen tillbaka är ett annat par gräsänder inne och letar överlupna bollar på tennisbanan, medan några trutar läskar sig ur en vattenpöl. Det slutar snöa en stund efter att jag kommit hem.

Nånstans på kartan finns dagens pinne.

4 684 steg/3,2 km. En vilodag!

”Born today in 1952: Gary Moore was one of the greatest hard rock guitar heroes of the 1980s – and he hated it. Then he rediscovered the blues and found his true calling.” Funderar på om han var med i Thin Lizzy nån av de åtminstone tre gångerna jag såg dem, jag minns Brian Robertson och Snowy White, men det tredje giget?

Lägger sen in en halvtimme komp från i torsdags och har nu även 16 timmar totalt och de tar jag ut torsdag och fredag. Fixar samtidigt med så kallat ”eget utlägg” för munskydd, pengar som jag får tillbaka på nästa lön. Alla bäckar små räcker till ett munskydd eller två (Danish proverb).

Och eftersom jag har tid över beställer jag ett par pinnletarbrallor. Spännande att se om de passar, det är fri retur om de inte gör det.

Bortsett från klippning är jag tillfreds med hur jag hanterat helglistan. Mest nöjd med motionen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Snö”

Ser ut som du ”pinnat” runt Trollsjön, min favorit sommartid. Spenderar mycket tid är då. Aktiv påsk för dig toppen, min äldsta son var här idag. Nu hjälper jag granne med läxa, jag latar mig inte heller.

Stängt för kommentering.