Kategorier
Stockholm

(I´m only in it for the) Mani

Efter frukosten tycker jag det är lämpligt att skura hallgolvet, sen rullar jag ut en matta så det ser lite hemtrevligare ut. Även köksgolvet tarvar en såpabehandling och jag fortsätter städfrenesin med att dammsuga sovrumsgolvet. Inser sen att jag nog blivit lite väl manisk och tar en paus. Mani makes the world go round, mani, mani, mani in a rich man´s world.

Undrar hur svårt avskedet från elever och kollegor kommer att bli, nu när det är definitivt och för evigt. Tidigare har jag ju vetat att det finns en fortsättning efter sommarlovet, med en ny barngrupp, och att jag kommer att träffa mina tidigare elever på rasterna. Nu är det finito och jag vågar inte hoppas på att jag kan jobba som vikarie förrän det händer. Så det riskerar att bli att tårfyllt farväl.

I dag är det 90 år sen Ådalen 1931. Kalle Holmqvist i Aftonbladet:

Låt oss minnas Ådalen 31. Det är ett avskräckande exempel på hur det går när överklassen får härja fritt, när deras råa hat mot vanligt folk inte tyglas av samhället. 
Det är också värt att minnas hur den organiserade arbetarklassen och andra folkrörelser såg till att Sverige blev ett land som – trots brister och fel – hade demokratiska rättigheter och välfärd. 

Dagens slummer sker vid lunchtid, it was bound to happen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

4 svar på ”(I´m only in it for the) Mani”

”Mani makes the world go round, mani, mani, mani in a rich man´s world.” hehehehehehe, bravo bravo bravo bravo!
Jag har inte en lika hatisk inställning till de rika som du, tydligen. De behövs en del sådana to make the world go around, tror inte på alla oljemagnater behövs, och jag tror inte på att just de behöver kranar av guld. Jag tror INGEN (inte Inger) behöver kranar av guld.

Jag tror på jämlikhet och tycker inte det är rimligt att världens klick av miljardärer har mer pengar än 60% av jordens befolkning. Ja gillar inte vinstjakt ska kosta äldre människor livet, att vi inte får sjukhusvård i tid, aty våra skolor måste ha 30 elever i klasserna från förskoleklass. Och jag förstår inte heller hur man kan tycka att miljardärer behövs när det är miljarder som behövs för att återställa välfärden och stoppa uppvärmningen av vår värld.

Häller med att de är för djävligt att de äger jorden dessa miljardärer, men en lagom balans, på de som kan hålla hjulen rullande behövs. Mycket behöver ändras på, tjejerna kommer nog att göra det, sluta kriga killar.

Stängt för kommentering.