Kategorier
Stockholm

Studiofoto

Följer en tråd på Fejan om vad vissa ortsnamn betyder: ”Skedevi och Skara vet jag mindre om men enligt universitetskursen Ortnamnshistoria så har Skandinavien snarare betydelsen ”Farliga norra vägen” Seglade man åt norr så måste man runda de farliga sandrevlarna vid Skanör … som betyder just ”Farlig/skadlig sand/ grus”. Jämför det gamla vadstället i centrala Närke: ÖRebro” Intressant!

Bilden: Är inte helt nöjd med exponeringen, kanske skulle ett polfilter varit bra för att ta bort det gryniga?

Mitt hem är min studio.

Kickstartar den aktiva delen av dagen som vanligt med en kopp java. Packar axelväskan och sätter in en flaska vatten i frysen. Efter en kartkoll bestämmer jag mig för att börja vid Snörom och sen kringelkroka mig österut så mycket jag orkar. De svarta pinnarna först.