Kategorier
Stockholm

Stilla liv på stan

Skönt att komma i väg igen, det var ett tag sen man lättade från soffan. Men det blir klibbigt så fort man sätter på sig en skjorta. Skönt att bussens AC funkar, särskilt som vi fastnar i en broöppning. Ännu svalare på t-banan, i ett av de nya tågen. Mekaniskt upprepat av en trasig figur med sliten röst: Hej, mitt namn e Tomas om ni kan avvara till en kopp kaffeee. 

Urban still life, boktema?

Joar öppnar egentligen inte förrän kl 14, trots att det står kl 13 på Korns hemsida. Det är sannolikt därför som jag blir utskälld av the gallery watchdog, en liten ettrig sak. Surrar lite med utställaren och får till sist en ursäktande slick på handen av vaktfido. 

Tar några parallellgator till Hornsgatan tillbaka mot Slussen och det är först med ca 500 m kvar som jag behöver mitt paraply. Hade nog funkat att vara ute i skogen, om än klibbigt. Kommer hem med ett knippe skräpbilder, bättre än inget. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021