Kategorier
Stockholm

Åter mobil

Var pessimistisk inför dagens eventuella skogsorientering på grund av höftskadan, men det skedde en remarkabel förbättring redan på kvällen. Kanske tack vare det varma bad jag tog, som jag plägar göra vid åkommor likt denna. Somnar däremot sent, långt efter kl 02.

Via Aftonbladet Plus ser jag Malmö FF slå ut Glasgow Rangers i nästsista kvalomgången till Champions league, trots bortaplan och trots tio man i andra halvlek. Riktigt starkt gjort måste erkännas, trots att jag har noll sympatier för skåningarna. Därtill tjänar Sveriges redan rikaste klubb ytterligare 90 mille, vilket bör göra dem till en ännu mer dominerande klubb i allsvenskan. Och det är inte bra varken sportsligt eller för intresset om en klubb skulle dominera landets högsta serie i flera år. 

Läser i DN: ”För ett par år sedan hittades två grottlejonungar vid en flodbank i Sibirien varav den bäst bevarade av de två fick smeknamnet Sparta. Nu har forskare från Stockholms universitet, tillsammans med kollegor från Japan och Ryssland, kommit fram till att den historiska lejonungen levde under den senaste istiden – för omkring 28 000 år sedan”.

Det är mycket som kommer fram nu när permafrosten tinar.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021