Kategorier
Stockholm

VARFÖR DÄRFÖR

Går in på Skatteverkets hemsida och kollar skattejämkning. Ser att jag behöver fylla i uppgifter om hur mycket jag tjänar och det vet jag först efter nästa månadslön. Så jag får återkomma.

Får brev från AudioNovas hörselvecka 20-24 september. Förstår att de vill ha mig som kund men tycker inte att jag hör dit.

Hörnet Bondegatan Götgatan, hör en upprörd röst och vänder mig om och ser en sliten kvinna örfila en annan. 

Hon sa inte hungrig, hon sa horig!

Kollar Anders Petersen på Stadsmuseet, till sist. Blir sugen på att addera svärta och kontrast till mina egna bilder, företrädesvis de från Berlin.

Nåt åt det här hållet, kanske? Bilden är min, om nån skulle undra.

På Hötorget ber en försäljare mig att komma närmare. Vill att jag ska köpa kantareller av honom och visar skylten 49:- kilot.

För dig 19:-!

Möjligen identifierade jag till sist mitt mejlproblem, inboxen är full. Sitter och slänger 100-tals mejl, ändå säger webmailen att den till 91% är full. Vi får se om det dyker upp nåt mejl. Jodå, det dyker upp ett par. Bland annat kan jag ändra lösenordet till Cmore. så nu ska jag kunna titta på landskamper och Champions league-fotboll. Tycker jag.

I helgen kom beskedet att Sverige väljer att åka till Qatar på sin årliga januariturné. Ett beslut som försvarades av förbundskapten Janne Andersson.

Det ger oss bra sportsliga förutsättningar, vi får spela på bra arenor och jag tror att det kan vara en fördel att ha varit där inför VM, säger han.

Hade inte VM gått där hade vi aldrig åkt dit. Det är ingen tvekan om att vi tycker att det är förkastligt hur de hanterar arbetarna.

Nu får han och det svenska landslaget ordentlig kritik av den profilerade danska sportjournalisten och krönikören Jan Jensen i dagens Ekstra Bladet.

”Mage till hyckleri får man leta länge efter. Ja, de dör några migrantarbetare, men svenskarna spelar gärna på deras gravar. För det kan ge en fördel i VM”, skriver Jensen.

Håller med Jensen. Ynkligt är vad det är!

I går kom beskedet att de ställer in nämnda träningsläger.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

4 svar på ”VARFÖR DÄRFÖR”

Aha, sista veckan Anders Petersen. Jag trodde det var Lennart af Petersens bilder som låg ute, är de släkt. Jag träffade Lennart af Petersen och hans hustru, JAG fotade på hans sons bröllop på klipporna på Utö. Så jag har bilder på Lennart och hans hustru. Hans son gifte sig med en arbetskamrat till mig.
Om d tömt mail såtrdet två veckor inade syns att de är borta.

You´re most welcome to comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.