Kategorier
Stockholm

Pippi på Beatles

Min frukostläsning den senaste veckan har varit Fågelåret 2020, utgiven av Birdlife Sweden. Där har jag läst hur många fågelarter minskar i antal, medan några, som nötväckan, ökar. Lappugglan blir allt vanligare neråt i landet. Läser hur skogsbruket förstör många häckningar genom att boträden avverkas. Lappugglan var den första fågeln jag lyckades fånga på bild som tolvåring på sportlov i Dalarna.

Första fågelbilden.

Efter att ha set Get Back ser jag Paul McCartney 3 2 1. Här berättar Macca om hur låtarna kom till, vilka inspelningstrix de använda varav många uppfanns av betalarna själva och inte minst får man via ett mixerbord höra hur Pauls basslingor lät och en massa annat som annars inte är lätt att uppfatta. Här och var till och med nåt skrik som inte ens Paul var medveten om fanns, men genom att bara lyssna på en kanal hörs det väl. Intressant är bara förnamnet.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022

2 svar på ”Pippi på Beatles”

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: