Kategorier
Stockholm

På cringlecrookiga stigar

Solig och vacker vinterdag, som gjord för orientering. En och annan läbbig isfläck att se upp, och ner, för plus sliriga trädrötter. Fokuserar stenhårt på var jag sätter fötterna och har bara några små tendenser till att halka.

Slog mig att jag kunde liftat upp!

Bryt en vana, börja svana, står det på en kundvagn. Jag inleder även mitt fågelskådande i dag, kombinerar med Friska Nacka-orientering och motion såsom min tanke är. 

Vi vill ha kvar Hammarby skogen. Runt om Hammarbybacken sitter små plakat med samma budskap. Profitörerna vill som vanligt bygga bort grönområdena för vanligt folk och förstöra för djur och växter, rödlistning skiter de i.

Det blir en kuperad bana med toppen på Hammarbybacken som högst plus några smärre klättringar till. Baksidan av Hammarbybacken är grymt isig och jag fick ta en specialgenväg nedför en lerig 80°-lutning. Högt uppe på ett berg hör jag en bäck brusa. Att gå ner till den innebär en omväg men vatten är kul. Ser att det finns spår av två dammar och jag gissar att närbelägna Sickla gård hade användning för vatten för att driva en kvarn eller dylikt. Nere vid gården leds vattnet genom en smal stensatt passage men det finns inget spår av nåt kvarnhjul. Huset intill vattenrännan ser ut att vara av nyare datum.

En pappa med två barn skrinnar på Sicklasjöns blankis. Inget jag skulle våga. Nere vid Sickla sluss gör jag några pangbilder, kul!

Ett coolt gäng, de stod lugnt och tittade mig.

Fortsätter plocka pinnar tills det blir mörkt. Sju fågelarter, tio pinnar och 17 837 steg – en godkänd start på det nya året. Hoppas det blir lättare att somna senare i kväll.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022

2 svar på ”På cringlecrookiga stigar”

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: