Kategorier
Stockholm

Kilvatten

”Hur kan man säga något så dumt”, svarade Ulf Kristersson ilsket under en intervju i höstas. M-ledaren hade precis fått höra att Stefan Löfven pekat ut skattesänkningar, nedskärningar och ökade klyftor under allianspartiernas styre 2006–2014 som en viktig förklaring till att gängkriminaliteten fått fäste.

Det är kanske där skiljelinjen går: antingen preventiva åtgärder som bra skolor i bra lokaler och med färre elever i klasserna, stöd till barn med svårigheter. Bup och sociala myndigheter dimensionerade för behovet – eller repressiva åtgärder när det redan gått åt helvete. Kärlek eller hat.

Upptäcker att jag missade en pinne i går. Den ligger inte så avigt till, men en omväg blir det.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022

2 svar på ”Kilvatten”

Vardagsämnen ventilerade jag gärna, men inte politik. Rasistisk inställning gynnar inte samhällsutvecklingen, så lämnar jag det ämnet. Grått, grått, grått, men det ska bli sol sol, sol i morgon.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: