Kategorier
Stockholm

Perforerad plåt

Mest tevetittande denna vinterlördag. Kollar de sista avsnitten av en serie om viktiga händelser under andra världskriget. Först de tyska koncentrationslägren, som de allierade kände till. USA:s utrikesdepartement var antisemitiskt och jobbade mot att ta emot judar på flykt från Europa. Efter kriget stoppade man många krigsrättegångar och såg till att få förhör med mera hemligstämplade så inga andra länder kunde åtala nazister för krigsförbrytelser. Nästa avsnitt belyste atombomberna över Hiroshima och Nagasaki som spred död lång efter själva bombningen i form av radioaktivitet som bland annat gav cancer. Och vi ska inte glömma den allierade terrorbombningen av Dresden heller.

Föraktet för civila människoliv tog sig olika uttryck från den tyska respektive den amerikanska ledningen, kan man konstatera.

Premier league-fotboll på eftermiddagen.

%d bloggare gillar detta: