Kategorier
Stockholm

Rött, blått och betong

Gör mig klar för en konstrunda på stan. Galleri Kontrast och Galleri Fotografi ligger båda bra till i början av Hornsgatan. Sen kan det bli Åmells vars vårutställning innehåller ”ett tematiskt avsnitt med verk från 1920-talets svenska avantgardister i syfte att illustrera den atmosfär och de konstnärliga strömningar som rådde på den svenska konstscenen vid tiden för Åmells konsthandelns etablering.” Mitt konstintresse började som 20-åring med impressionisterna och sen har jag sakta glidit över mot och förbi de efterkommande perioderna med kubism, dadism och mer och mer mot samtida konst. 1920-talet kan vara kul att se konsthistoriskt men är nog passé för mig.

3 svar på ”Rött, blått och betong”

Mitt konstintresse började med syster min som hade egen konstutställning när hon var 16 och jag 6 år. DN skrev att vi har mycket att vänta av Barbro. Men så fick hon barn, då började hon skriva musik och text och skolböcker. Mitt första föredrag i realskolan var om Carl MiIles och sedan föll allting över mig i Florens 1965, då var du väl inte född. 🙂 Annars så gillar jag dem du nämner.

Stängt för kommentering.