Kategorier
Stockholm

Friska pinnar

Tar mig verkligen ut i pinnmon och orienterar efter de Friska Nacka-pinnar som finns i min kommundel. Passar på att fågelskådare samtidigt och konstaterar att ett helt gäng bofinkar har mutat in varsitt revir nere vid Vargviken i Myrsjön. Här finns även många färska bäverspår och jag skådar en skäggdopping och en flock stjärtmesar i och vid sjön. I myrstacken är det fullfart och på iskanten vilar ett par grågäss.

Några pinnar senare är jag nere vid Sågsjön och resterna av en slaktad mås säger mig att duvhöken fortfarande häckar i grannskapet. Strax hör jag den från en tall i skogsbacken.

Djungelns lag.

Går på en del av Booleden som är restaurerad med grus och spångar och på en udde finns nu en grillplats med vedupplag.

Kommer hem med drygt 13 000 steg, inte fy skam. Orienteringen var dock i enklaste laget. Nya och svårare kartor kommer 1/6.

2 svar på ”Friska pinnar”

Vilken givande dag du har haft när andra har suttit inne och missat alla vårtecken. Intressant med din kunnighet, förstår att det är kul att var ute på upptäcktsfärd och pinnfinnande. Fina bilder.

Stängt för kommentering.