Kategorier
Stockholm

Fyra ”gubbar”

Helt plötsligt är ekonomin lite ansträngd beroende på att skolan klantat sig och en oförutsedd årlig avgift. Fixar lönekontoret löneutbetalningen före den sista är det lugnt. Annars får jag ta från fonderna eller sälja objektivet illa kvickt. 

Fyra ”gubbar”.

Får iallafall ett tillgodokvitto på Clas O á 100 bagare. De tar bara emot tio patroner per person och månad så jag får åka därifrån med ungefär lika många. 

Åker till skolan men träffar inte den jag behöver träffa beträffande mina timmar, hon jobbar hemifrån, men väl mina kära elever. Träffar eleven som gör sin sista vecka och tar ett minnesporträtt. Tänker åka dit i morgon igen och får komma ihåg att säga hej då och lycka till då istället.

Apostlahästarna måste få sitt även om högerknäet svär högt. Två flockar sidensvansar sitter i varsitt träd med sina silverbjällror. Traskar förbi Globen och Gullmars, tar mig ner till norra Hammarbyhamnen.

Färjan Lisen triangulerar i Hammarby sjö medan jag tar en kopp kaffe och en macka. Drygt 9000 steg när jag kommer till Londonviadukten, en parkeringsvakt susar förbi på en segway.

I Orminge träffar jag Ulla, min gamle kompis mamma. Tänkte på henne häromdagen. Hon är väldigt pigg för sin ålder, roligt nog.