Kategorier
Stockholm

Pinnsamt

Fortsätter att överraska mig själv. Dels genom att bara ta mig ut i bushen, dels att jag börjar min pinnjakt med en isolerad pinne vid Källtorpssjön som jag var övertygad om att jag skulle lämna åt sitt öde. Men rätt buss kommer in, den går varannan timme, så då blir det som det blir. Möter fiskare, joggare, mountain bikeare, mor och son, sällskap och familjer. Går ner till Ältavägen och fortsätter till Älta enligt den ursprungliga planen.  Först runt Älta mosse och Strålsjön, de sista är i små skogsplättar bland villor och andra byggnader. Ser steglits och stjärtmes, alltid lika trevligt. 

Kallare i dag men jag går mig varm och svettig men det är småkallt när jag sex timmar senare kliver av i Orminge. 

Ser att det är fler luckor i Friska Nacka än vad jag minns, trodde jag bara hade Saltis och Skogsö kvar. Pinnsamt om det är så! Får kolla upp det.

2 svar på ”Pinnsamt”

Steglits och stjärtmes, nu blir jag avis. Snygga klara bilder, fint väger idag. Du måste ha gått långt idag.

Hörde ett läte jag kände igen och det var ett gäng steglitser. Vid busshållplatsen kom en flock småfåglar flygande och där såg jag på kroppsformen att det rörde sig om stjärtmes. Båda arterna bekräftade med kikare. Nästan 20 900 steg blev det.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: