Kategorier
Stockholm

35 år fri från droger

Köpte för flera veckor sen Nik Collection och Topaz, nu har jag laddat ner dem också. Återstår att ske vilken användning jag kommer att ha för dem. Till att börja med ska jag komma ihåg att de finns.

Ger mig på bokhyllan och sorterar ut ett gäng böcker, huvudsakligen äventyrsromaner och slikt. Tänker läsa några av dem innan de dumpas nånstans. Sparar morsans favoritförfattare: Pearl S. Buck, Nevil Shute, Gösta Gustaf-Jansson plus några andra författarnamn jag känner igen. Hittar ett ex av ”Fotolärobok i bild” av Gösta Skoglund, den är ett år äldre än jag. Jag har dock sjunde upplagan från 1967.

Läser Kampen om Messinasundet av Johannes Steinhoff, som var kommendör i det tyska flygvapnet som försvarade Sicilien. Steinhoff blev 1970 vald till ordförande i Natos militära utskott.