Kategorier
Stockholm

Hjärtans hjärna

Utställningen i Liljevalchs nya hus tycker jag om. Hjärtahjärna, cirka 160 av 300 verk ur paret Wachtmeisters samling. Gör några skapliga bilder på en läsande vakt som speglas i ett par av bilderna på väggen. Annars inte så mycket av värde. 

Går längs kajen förbi VRAK och Spritmuseet, Wasamusset och Junibacken. Många barnfamiljer från när och fjärran. En liten utbrister: ”Jag ska bo här när jag blir stor.”

På Strandvägen blir jag tilltalad av en man i en kiosk. Han vill att jag skulle ta ett kort på honom och det blir inledningen till ett längre samtal om NATO, tillståndet i landet med mera. Han berättar också att man inte kan växla svenska pengar utomlands. Det känner inte jag till men en googling säger att det är så i Thailand och i Mellanöstern, det senare gissar jag är mannens ursprung.

Skippar Hamngatan utan går Blasiekajen och förbi Operan och över vid Riksdagshuset. Tar tuben från Gamla stan till Medis. Det börjar regna men jag har kort väg kvar till busshållplatsen. 

10 371 steg. 

Ett svar på ”Hjärtans hjärna”

You´re most welcome to comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.