Kategorier
Stockholm

Nightbloggin´ efter mingel med familjen

Gjorde något jag inte trodde var möjligt. Jag åkte in till stan på kvällen för att ”mingla med Familjen” på Fotografiska. Den nya huvudutställningen Fashion! modefotografi genom tiderna öppnades i kväll och flera kända fotografer deltar med sina verk: Penn, Avedon, Man Ray, Edvard Steichen med flera, och till och med Brassai finns med.

Orminge centrum kl 20.30

Är ofta bra trött efter dagen men hann ta en power nap. Blev sen pigg nog att satsa på en kvällsutflykt. Första bilden tog jag redan innan jag klev på bussen. Tycker den blev helbra, kul med en skön start.

Tunbjörk på rulle (har inte mycket med Fashion att göra)

Kollade Fotografiskas bokhandel efter ”Street Photography now”, den fanns men gick inte att hitta. En vagn med ännu icke i systemet inlagda fotoböcker tilldrog sig mitt intresse, Elliot Erwitt,  ”Best of…” tror jag den hette. Och jag tror det var något med Brassai också. Tre vill ha-böcker, oj det blir dyrt. Men värt!

Vin vid fönstret I

Tar en grundlig titt på Fashion och blir fascinerad. Förbaskat snygga porträtt egentligen. Det går absolut att vaska fram inspiration även härifrån. Man får ju inte vara för smal i sina preferenser. Har just varit ute i Tyrestas svampskogar med eleverna så Paolo Roversis ”Guinevere in a Yellow Dress” föll mig på läppen som en gul kantarell.

Ett glas rött

Tog mig sen upp till rödtjutet, inte min kopp té egentligen. Vi gatufotografer dricker helst Guinness, eller hur!? Lekte loss med iPhonen igen. Det blir ju väldigt blurrigt, men än sen? Kolla de stora efterkrigsnamnen inom gatufotografin så finner ni mycket av den varan.

Vid fönstret II

När jag sippat klart åkte jag helt enkelt hem. Hinner precis klart med denna text före midnatt.

Godnatt /Matti

6 svar på ”Nightbloggin´ efter mingel med familjen”

Trevligt inlägg Matti.
Det finns som du säger inspiration att hitta inom de flesta genrer.
Fast Guinness………
HCB skulle nog vända sig i sin grav.
😉 Claes

Tackar, Claes. En riktig gatufotograf dricker Guinness och använder Canon 5DmkII + 50mm/1.2, eller hur var det nu…? Fast jag drack ju rödvin i går, det gillade nog HCB. Annars hämtar jag min inspiration inte så mycket i HCB:s verk som Elliot Erwitt, Lisette Model, Saul Leitner, Tore Johnson m fl. De kanske drack Guinness? 🙂 Hälsningar /Matti

Det är väl med drickat som med kameran – den bästa är den du har i handen 🙂 Gillar klättraren i Orminge, Matti. Udda händelse som gör sig fint i dina händer (Eller: ”Fin bild – vad hade du druckit när du tog den?” ;).

/Jimmy

Det kan ju ligga något i det (drickat/kameran) 🙂 Det är lite de udda händelserna man jagar, men som man upplever lite för sällan. I brist på det får man hitta på andra tokerier. Annars återupptäckte jag en vederkvickelse i att vara ute i mörkret och jaga ljuset. Snart är det hösmörkt på allvar, och vintertid, det ska bli spännande att se vad jag kan göra av det. Hälsningar /Matti

Street photography now fick jag på posten i fredags men har inte hunnit ta en ordentlig titt än, bokus.se. Till mig stora glädje kan jag konstatera att Nikon går bäst med en Bourgogne…

Var just inne och köpte ”Street…” på Fotografiska, och två böcker till. På bussen hem tänkte jag faktiskt på dig. Kanske ska du utmana dig själv i färg ett tag, sen kommer den svartvita kreativiteten och lusten tillbaka. Iaf har det funkat för mig, färgen och iPhonen har skojsat till fotandet och jag är mer nöjd med vad jag kommer hem med än tidigare. Och det svartvita hänger med parallellt. Taxåmkt för kommentaren. I la France finns det ju inga alternativ till rödtjutet. Kronenburg? Skulle inte tro det! Hälsningar /Matti

Stängt för kommentering.