Kategorier
Stockholm

Utflykt som kostar skjortan

Behöver nya skjortor att ha på jobbet så det får bil en kombinerad gatufoto- och skjortutflykt. Inget intressant att fotografera på buss eller tunnelbana så jag börjar på allvar när jag stiger av vid t-centralen.

”Mot Klarabergsviadukten”

En rulltrappa i motljus, genom glas och med lite speglingar blev nummer ett. Går sen Klarabergsbron över till Kungsholmen och följer fortsättningen av Kungsgatan en bit tills jag kommer till Terräng. Provar några skjortor och kommer därifrån med två stycken. Behöver många fickor, för glasögon, pennor, iPhonen med mera och på Terräng finns det jag behöver.

”Det ljuva livet”

Går tillbaka mot Centralstation och ner i mörkret. Gillar när det är svart, med få ljuskällor och när bilderna blir lite, eller mycket, brusiga.

”Halvdoldis”

”Klapplek”

Och i färg blir det än mer tydligt. Några bilder konverterar jag ändå till svartvitt.

”Inte titta”

”Tjolahopp, typ”

Finns som synes en hel del att upptäcka i Centralstationens vrår. Vitlöksoset ligger tungt när jag glider in i vänthallens myller av resande och väntande.

”Tråkigt bakom galler”

Utanför Pressbyrån vimlar tunnelbaneresenärer till och från pendeltåg och fjärrditon. En kille lyckas se ensam ut där han sitter med sin kaffemugg, trots att hundratals medmänniskor rusar förbi.

”Solofika”

Tunnelbanan tar mig till bussterminalen vid Slussen och på 445:an tar jag några bilder på ett par medresenärer med iPhonen.

Och medan Tevez rullar in 1-0 för Man City mot Chelsea, sitter jag och bloggar och bildbehandlar, fast i omvänd ordning.

Om du gillar bilderna, kan du väl lämna en kommentar?  Hälsningar /Matti


6 svar på ”Utflykt som kostar skjortan”

Hej Matti,
Jag gillar att kolla in dina bilder på bloggen och att läsa texten till, dina berättelser ger mervärde till bilderna. Jag kände att det var dags med en kommentar nu 🙂
Ha det bra/
Hälsningar Cathrine

Det är ju kommentarerna som är halva nöjet med att blogga, och det är ju oftast många bilder plusen text så det borde finnas något att kommentera. Så tack Cathrine för att du gjorde just det 🙂 Ha det toppen själv! Hälsningar /Matti

Hej Matti!
Måste bara kolla in det senaste i din blogg. Som alltid lika lesvärda inlägg med trevliga bilder.
”Solofika” är en bild som verkligen berör.
Ha en fortsatt bra helg.
/Sven

Stängt för kommentering.