Kategorier
Stockholm

Blöt, blötare, blötast

Åkte in till city på lunchen och tog några bilder. Ingen blev dock bra nog för publicering direkt, någon kanske dyker upp när jag låtit den vila några dagar.

Istället får den som kollar här några regnbilder från i somras. Kan vara bra att kika på för snart regnar det nog igen efter all höstsol. Jag minns inte datumet, men jag minns regnet.

”Blött”

”Blötare”

”Blötast”

Förbered er genom att skaffa någon slags regnskydd till kameran. Finns för dryga tvåhundringen för ett tvåpack på Scandinavian, tror jag. Sen går ni ut och tar bilder på paraplybärare, pölhoppare och regnplaskare i största allmänhet. Ha det så kul!

8 svar på ”Blöt, blötare, blötast”

Själv har jag försökt förtränga de regniga dagarna. Men med dina bilder, går det knappast att förtränga regnet.
Det var svårt att välja favo när alla tre faller en på läppen!
/Sven

Det går utmärkt bra att fotografera i regn, bara man skyddar sig och kameran. Regn ska med andra ord inte förträngas utan avnjutas! Tack för kommentaren, Sven. Hälsningar /Matti

Ja, den där regnperioden är svår att glömma. Jag lyckades med att ta en date på långpromenad runt Djurgården när det regnade som värst 🙂 Bra idé att gå tillbaka bland sina bilder ibland, förresten. Ibland hittar man fler pärlor i arkivet än på stan.

/Jimmy

Jag hade bestämt mig för att gå från Slussen upp till Karlaplan och det började bra med det lättaste av duggregn men nånstans vid Blasieholmen började det vräka ner för att sen bara bli värre. Arkivdyk är kul, ett annat knep är ju att köra ett litet tema på tre bilder där ingen är särskilt bra men tillsammans ändå säger ngt.” Street Photography Now” borde f ö vara en bok i din smak, som ”!0” fast utvidgat men ett stort gäng gatufotografer. /Matti

Som en våt dröm
är de här bilderna, i synnerhet 2:an och 3:an. Blött, blänk och (nästan) barfota. Men varför tittar unga killar alltid så misstänkamt (missnöjt?) när man riktar kameran åt deras håll, som här i ”Blötare”? Kanske för att man är samma kön i kön?
En lustig detalj som inte har med det att göra: Fält som måste fyllas i här är märkta med en liten orange asterix, dock inte kommentarfältet… ,-)
/tim

Betr unga killars blickar så är ju nätmobbningen numera mkt vanlig så de misstänker kanske att alla som tar kort gör det med onda avsikter. Betr orangea asterixer har jag inte den blekaste… Som sagt, mkt trevligt med en kommentar från dig! Ibland känns det motigare än annars, få tittar och än färre kommentarer. Ska jag fortsätta med detta? Men så trillar det in en kommentar från ngn jag högaktar som fotograf och mer behövs inte. Sen har jag stunder då jag tänker att jag kör mitt race, mitt tåg tuffar vidare på det spår jag valt. Jag har lämnat stationerna med personer fotade bakifrån, ensamma människor på en bänk, eller foton på så´na som bara går står sitter och öht inte gör ngt särskilt, bakom mig. Därtill tar det ett tag, och man får vara aktiv själv på andras bloggar, innan man syns i bruset. /Matti

Stängt för kommentering.