Kategorier
Stockholm

Ölmässan sedd genom en iPhone

I går var jag på Öl- och Whiskeymässan med ett par arbetskamrater. Kom dit redan vid kl 16.30. Entrén var flyttad till andra sidan huset, av någon anledning. Nu kom vi in i finspritavdelningen, rum, cognac och slikt.

Ta rygg

Somliga tog det bara lugnt

Partyvimmel

Man får ju ett glas på entrépengen och på det finns en markering för provsmak. Började med ett säkert kort, Brooklyn Brown Ale. Tog en chorizo innan vi letade upp mikrobryggerierna och började avsmaka deras spännande sortiment. Gick mest på bitters och red ales och vi smakade på varandras val. Jag lyckades ofta hitta de alkoholstarkaste ölen och blev pikad för det av mina kamrater. Mycket var gott, annat fick vaskas.

Posering med plåthatt

Vi stoppade in lite wkiskyprovning också, Glenglassaugh testade jag redan för två år sedan. Len och fin. Dagens tvåa var skarpare i smaken och skotten bakom disken berättade att destilleriet nystartats och att jag kanske fått smaka på det som fanns kvar ur det gamla lagret. Jag minns att det var gammelstuk på flaskorna, enkla raka flaskor av vinflaskformat med simpla vita etiketter på.  Nu var det designflarra och inte alls samma känsla. Skotten jobbade för Adelphi och föreslog oss en Liddesdale, 18 yo. Okej, men inte mer.

Vet inte om det var så här vi lämnade mässan…

Somliga hade mer bråttom än andra

Ölprovandet fortsatte sen och vi måtte ha haft trevligt för vi gick inte förrän strax före midnatt.

Tog bilderna med iPhonen vilket förklarar kvaliteten tekniskt. Bortsett från det, duger de som illustration till ovanstående text.